Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 12-15 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Was de paprika en snijd in repen. Was de bimi en snijd eventuele grote exemplaren in de lengte in tweeën of in vieren. Pel de sjalot en snijd in partjes.
Verwarm een (grill)pan met een beetje olie en bak op een hoog vuur de bimi, sjalot en de paprika voor ongeveer 5 minuten. Schep de groente uit de pan en houd warm.
Schil en rasp de gember. Voeg de gember en de sesamzaadjes toe aan dezelfde pan. Bak kort en schenk de kokosroom en ketjap in de pan. Is de saus te dik? Voeg een scheutje water toe (of kookvocht).
Schep de rijst in kommen, leg de groente erop of ernaast en schenk de saus erover. Knip tenslotte de purple cress en strooi over het gerecht.
TIPWil je nog sneller het gerecht klaar maken en je hebt een warme oven? Rooster dan de bimi en paprika een kleine 10 minuten in de oven op 200 ºC.
II
Lekkerder dan dit kunnen we het bijna niet maken. Biologische knapperige bimi en paprika samen met rijst en een volle, smeuïge sesamsaus met ketjap en gember. Voor een frisse bite maak je het gerecht af met purple cress. Ken je het nog niet? Proeven maar!