Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Koolhydraatbewust
PeulvruchtenSojabonen
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
200 g Kastanjechampignons
0.5 bosje BosuiHerkomst: Primeale
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
200 g Gerookte tofuHerkomst: Prolaterre
200 g AdukibonenHerkomst: Amaizin
1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
0.5 bakje Sprouty kiemenHerkomst: de Peuleschil
Zelf toevoegen
1 el Sambal Oelek
snufje Zout en (chili)peper
2 el Sojasaus
3 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente280 g
Vitaliteit73 Punten
CO2eq939 g
Water11,3 l
Voorbereiding (15 min)
Klik regel om deze af te strepen
Snijd de tofu in blokjes en meng met olie, sojasaus en sambal. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een ruime wok of bakpan en fruit de ui. Voeg de tofu toe en wok 5 minuten op een middelhoog vuur.
Was of schil intussen de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd de bosui in ringetjes. Spoel de adukibonen en de sprouty kiemen in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken.
Voeg alles toe en wok circa 5 minuten op een hoog vuur.
Serveer alles in een ruime kom of een diep bord en garneer eventueel met wat bosui.
TIPWarme komkommer is even wennen. Je kunt de komkommer natuurlijk ook in flinterdunne plakjes snijden, in (rijst)azijn marineren en ernaast serveren.
II
KOOLHYDRAATBEWUST In plaats van de komkommer rauw te eten, wokken we ‘m vandaag lekker mee door het gerecht. Wist je dat de komkommer oorspronkelijk uit India komt? Vanaf de 17e eeuw wordt deze groente ook hier verbouwd. Komkommer bevat veel vocht en dat is onder andere belangrijk om het lichaam goed te laten functioneren. Onze komkommers worden geleverd door Gert van Brakel.