Gerookte meerval Schotse cullen skink soep

Gerookte meerval Schotse cullen skink soep met koolraap

| 504 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Afvallen, Glutenvrij, Koolhydraatbewust
Mais
Vis
Melk
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st KoolraapHerkomst: lucassen agf
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: ekomenu maatwerk
  • 125 g Gerookte meerval
  • 1 st Groentebouillontablet (GV)
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 0.5 el Maizena
  • 1 bakje Laurierblad
  • snufje Peper
  • 2 g Roomboter
  • 400 ml Water
  • 2 el Olijfolie extra vierge

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng het water aan de kook. Pel en snipper de ui. Schil de koolraap en wortels en snijd alles in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in dunne ringetjes. Was de prei in een vergiet onder de kraan.
  2. Smelt de roomboter in een grote soeppan op een middelhoog vuur. Bak de ui samen met de prei glazig. Voeg de wortels en koolraap toe en roer op een hoog vuur alles door elkaar. Verkruimel het groentebouillontablet erboven.
  3. Blus af met het kokende water, zodat alles net onder staat en breng aan de kook. Voeg het laurierblad toe. Zodra de soep kookt temper je het vuur. Kook de soep (afgedekt) circa 15 minuten totdat de groenten beetgaar zijn.
  4. Maak een papje van maizena en water. Roer dit door de soep zodat het vocht wat dikker wordt (houd je niet van een gebonden soep, dan laat je deze stap achterwege). Voeg eventueel nog extra water toe als je de soep wat dunner wilt.
  5. Snijd de gerookte meerval in grove stukken en meng op het laatst door de soep. Laat nog enkele minuten sudderen, druppel wat olijfolie extra vierge erover. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met versgemalen peper. Snijd de verse peterselie klein. Garneer de soep met de verse peterselie.
TIPJe kunt ervoor kiezen om de groenten met een pureestamper een beetje te pureren, zodat je een dikke massa krijgt. Heb je liever een ‘bite’? Houd dan de groenteblokjes intact.

II

Deze soep is een Schotse klassieker afkomstig uit het dorpje Cullen in Noordoost Schotland. Cullen skink is een romige soep met gerookte vis, koolraap, wortels, prei en ui. Maak het eventueel de dag van tevoren, want daar wordt de soep alleen maar lekkerder van!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie504 kcal
Koolhydraten23 g
Suiker17 g
Vet35 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit20 g
Vezels10 g
Zout1.6 g

Allergenen informatie

Mais
Vis
Melk
Lactose