Gerookte makreel met knapperige venkel en knoflookolie ! Weinig koolhydraten
4,3
587 kcal
400 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Makreel valt onder de vette vissoorten en is erg gezond. Vette vis is namelijk rijk aan omega 3-vetzuren en is ook een bron van vitamine D. Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig eten van vis je kans op hart- en vaatziekten verlaagt. Aangeraden wordt om 1 tot 2 keer per week een portie vis te eten en dan het liefst vette vis.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 250 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 0.5 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 1 st Hele gerookte makreel Herkomst: Marqt
- 2 el Olie
- 1 el Azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de pastinaak en wortel en snijd in kleine stukken. Was de venkel, snijd doormidden en verwijder de onderkant. Snijd de venkel in stukken of in dunne plakjes. Bewaar een beetje van het groene loof van de venkel. Kook of stoom de groenten in 10 minuten beetgaar, giet daarna het water af.
- Was de bosui en snijd in ringetjes. Verhit olie in een ruime wok of bakpan en roerbak de bosui samen met de voorgekookte groenten circa 5 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Voor de knoflookolie doe je de olie en azijn in een kommetje. Pel de knoflook en pers erboven uit. Snijd het venkelloof heel fijn en roer erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de groenten in een schaal en breng op smaak met de knoflookolie. Maak de makreel schoon, zorg dat alle graten zijn verwijderd en pluk in stukjes. Verdeel over de groenten.
TIP
Je kunt de groenten ook klein snijden en roosteren in de oven. Je hebt dan een heerlijke bakplaat vol geroosterde groenten.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -36%
Groente + 217%
Vitaliteit + 32%
CO2 eq -80%
Water -95%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie587 kcal
Koolhydraten29 g
Suiker15 g
Vet39 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit25 g
Vezels13 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Vis


