Gepaneerde vis 'fingers' met perensaus snijbiet en geroosterde aardappels
3,7
751 kcal
270 g groente
In dit special recept gebruiken we peer om een heerlijke saus van te maken. Snijbiet, ook wel warmoes genoemd, is een bladgroente die bestaat uit een stengel met donkergroene bladeren. De stengels (of 'ribben') kunnen allerlei verschillende kleuren hebben, wit, geel en rood.
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was of schil de aardappels en pastinaak en snijd in kleine stukken. Pel en snipper de knoflook. Meng de aardappels en pastinaak met olie, knoflook, zout en peper. Verdeel over de bakplaat en rooster 25-30 minuten.
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd heel klein. Doe in een klein pannetje en voeg water en citroensap toe totdat de peer net onder water staat. Breng het water aan de kook en kook de peer in 5 minuten zacht. Laat daarna het vocht uitlekken en mix de peer tot een gladde saus. Zet opzij.
- Snijd de vis in lange repen van 1 cm breed en dep droog met keukenpapier. Klop het ei los in een diep bord. Doe het meel en paneermeel ook in twee diepe borden. Paneer de vis repen door ze eerst door het meel, dan door het ei en dan door de paneermeel te halen. Leg de vis 'fingers' in de voorverwarmde oven bij de aardappels en pastinaak en bak 10-15 minuten.
- Was de snijbiet en laat uitlekken. Snijd de stelen in stukken, en het blad in reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak eerst de stelen aan. Voeg de bladeren toe en bak enkele minuten mee. Laat de snijbiet goed uitlekken en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de snijbiet over de borden. Leg de vis 'fingers' erop en druppel de perensaus ernaast. Serveer met de geroosterde aardappels en pastinaak.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Je kunt de aardappel en pastinaak ook koken en er een stamppot van maken. Bak de vis 'fingers' krokant in een pan.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Aardappels, vastkokendHerkomst: E van de Vijver
- 400 g PastinaakHerkomst: Arenosa
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 1 st Peer
- 0.5 st Citroen, sapHerkomst: Campisi
- 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
- 1 st EiHerkomst: 't paradijs
- 200 g SnijbietHerkomst: Solid
- 3 el Olie (of boter)
- 1 el Meel
- 2 el Paneermeel of panko
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente+ 114%
Vitaliteit+ 55%
CO2eq -64%
Water -82%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Eiwitrijk, Seizoen, Specials, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie751 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker26 g
Vet27 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit33 g
Vezels18 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Ei
Vis
Tarwe
Gluten