500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
400 g Gepelde tomatenHerkomst: Your Organic Nature
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
200 g Witte bonen in tomatensausHerkomst: Your Organic Nature
1 st AubergineHerkomst: Solid
5 g Verse korianderHerkomst: Forc
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en (chili) peper
Meet hoe goed je eet
Groente340 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq917 g
Water26,1 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was de aubergine, snijd in stukken en bestrooi met zout. Zet 10 minuten opzij en dep daarna droog met keukenpapier.
Was of schil de wortel en aardappel en snijd in kleine stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen.
Verhit olie in een ruime bakpan en bak de aardappel, wortel, paprika en aubergine 5 minuten mee. Voeg de gepelde tomaten en de witte bonen in tomatensaus toe. Laat het geheel afgedekt 10-15 minuten pruttelen op een middelhoog vuur. Breng op smaak met de helft van de koriander, zout en (chili) peper.
Hak de walnoten grof en rooster 5 minuten in een droge bakpan op een laag vuur.
Serveer de groentestoof in een mooie schaal en strooi de walnoten en overgebleven koriander erover.
TIPHoe langer je de groentestoof laat pruttelen, des te lekkerder het wordt.
II
Ajapsandali is een Georgische ratatouille. Dit stoofgerecht wordt gemaakt van een selectie verse groenten en heerlijke kruiden. Het eindresultaat is een super smaakvolle stoofpot die ook nog eens lekker veel groenten bevat. Er zijn veel groentevariaties te bedenken en je kunt het gerecht warm of koud eten. Onze biologische aubergines worden geleverd door Frank de Koning uit Tinte. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar deze op een donkere plek.