Koolhydraatbewuste viscurry met koolrabi ! Weinig koolhydraten
3,6
509 kcal
250 g groente
Beluga linzen worden ook de kaviaar onder de linzen genoemd. Dit komt voornamelijk door hun uiterlijk. Ze zijn klein, maar bijzonder fijn. Tijdens het koken behouden de zwarte Beluga linzen hun kleur en structuur die op kaviaar lijken. Door de fijne nootachtige smaak zijn Beluga linzen lekker in salades, bij de couscous of op een toastje.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 70 g Beluga linzen Herkomst: Do-it
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Koolrabi Herkomst: de Waog
- 150 g Palmkool Herkomst: Waog
- 25 g Gele currypasta Herkomst: Onoff Spices
- 200 g Gemengde vis Herkomst: Fish and more
- 2 el Olijfolie
- 150 ml Water of bouillon
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en bouillon aan de kook. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en kook 15 minuten. Giet daarna het water weg en laat afgedekt nagaren.
- Pel de ui en snijd in partjes. Schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes. Was de palmkool, verwijder harde nerven en snijd het blad klein.
- Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui samen met de koolrabi 5 minuten. Voeg het palmkool blad toe en bak mee op een hoog vuur.
- Voeg de currypasta en het water of bouillon toe. Leg de gemengde vis erop en kruid met zout en peper. Laat afgedekt zachtjes pruttelen tot de vis gaar is. Serveer de Beluga linzen met de viscurry.
TIP
Ook erg lekker met chilivlokken of een beetje sambal voor meer pit.3,6
Meet hoe goed je eet
True price -32%
Groente + 98%
Vitaliteit + 50%
CO2 eq -53%
Water + 3%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie509 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker5 g
Vet23 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit35 g
Vezels10 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Koriander
Vis
Peulvruchten


