Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was of schil de wortels en aardpeer. Snijd alles in kleine gelijke stukken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en plet fijn. Snijd de verse rozemarijn fijn.
Doe alle groenten in een kom en hussel met verse rozemarijn, olie, balsamicoazijn, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de groenten halverwege om. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Verhit intussen olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de runderbraadworst rondom bruin en gaar in 10 minuten.
Serveer de geroosterde groenten met de braadworst.
TIPHeb je nog restantjes (harde) groenten liggen? Snijd klein en leg het op de plaat erbij.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een vrolijk regenboog palet op je bord. Wortels staan in de top tien van meest geconsumeerde groenten in ons land. Maar wat was de kleur van de ‘oerpeen’? Daarover zijn de meningen verdeeld. Bij de regenboogpenen kunnen we kiezen uit 4 kleuren tegelijk. Zonder moeite zorgen de kleuren geel, oranje, wit en paars voor een feest op je bord. Let op als er een paarse peen bij zit: de paarse kleur geeft erg af.