Gele rijst met roerbakgroenten

Gele rijst met roerbakgroenten en veganslices chorizo

| 551 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Lekker snel, Vegan, Variatie, Lactosevrij, 9 maanden
Sojabonen
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 80 g Vegan slices chorizoHerkomst: Wheaty
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Kook de in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en strooi de kurkuma erover. Roer goed door elkaar en zet afgedekt opzij.
  2. Snijd de veganslices chorizo in reepjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak krokant. Schep vervolgens de helft uit de pan en leg opzij.
  3. Doe de roerbakgroenten in de pan bij de vegan chorizo en roerbak op een middelhoog vuur beetgaar.
  4. Schep de groenten met vegan chorizo door de rijst. Garneer met de rest van de krokante veganslices.
TIPOok erg lekker met geroosterde pinda's of verse koriander.

II

Vandaag maken we zelf gele rijst met kurkuma (ook wel geelwortel genoemd). Kurkuma is een bekende specerij die vooral in India veel wordt gebruikt als smaak- en kleurstof. Kurkuma wordt daar al duizenden jaren gebruikt om het lichaam te zuiveren en bij het behandelen van diverse gezondheidsproblemen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie551 kcal
Koolhydraten63 g
Vet21 g
Eiwit23 g
Vezels8 g
Zout0.7 g

Allergenen informatie

Sojabonen
Tarwe
Gluten