Gele bananencurry met rode rijst een frisse komkommer-veldslasalade
3,4
806 kcal
250 g groente
Een bijzonder recept: curry met mais en banaan! In Azië wordt vaker gebruik gemaakt van fruit in een (pittige) hoofdgerecht. Het geeft op warme dagen een lekker fris en zoetig element, wat de hele maaltijd omhoog krikt. Dit gerecht is het lievelingsgerecht van Davi, de zoon van collega van het receptenteam Freya. Maar wij zijn allemaal fan!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Rode rijst Herkomst: Do-it
- 1 st Banaan Herkomst: udea
- 200 g Mais Herkomst: Your Organic Nature
- 160 g Kokosroom Herkomst: Onoff Spices
- 25 g Gele currypasta Herkomst: Onoff Spices
- 100 ml Volle roeryoghurt Herkomst: Pur Natur
- 2 st Komkommertje Herkomst: Ecopark
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 75 g Veldsla Herkomst: Biogarden
- 2 el Oijfolie extra vierge
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in circa 20 minuten gaar (eventueel met een klein beetje azijn, zodat de rijst mooi rood blijf van kleur). Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Schil de banaan en snijd in kleine stukken. Giet de mais af. Verwarm de kokosmelk met de gele currypasta. Voeg de banaan en mais toe en warm kort door. Schep vlak voor het serveren de helft van de yoghurt erdoor en verwarm mee.
- Meng de overgebleven yoghurt met olijfolie extra vierge, limoensap en -rasp (en eventueel een beetje honing). Was de komkommer en snijd in stukjes. Was de veldsla en laat goed uitlekken. Maak een salade van de komkommer en veldsla en meng met de yoghurtdressing.
- Serveer de rode rijst bij de gele bananencurry samen met de groene salade!
TIP
Bananen kunnen slecht tegen ons koude transport. Haal ze daarom uit de maaltijdzak en leg ze lekker op de fruitschaal in een warm huis.3,4
Meet hoe goed je eet
True price -37%
Groente + 98%
Vitaliteit + 47%
CO2 eq -69%
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen, Glutenvrij, Variatie, Lekker snel, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie806 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker22 g
Vet39 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit15 g
Vezels9 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Mais
Koriander
Lactose
Melk


