Gekruide tempeh met basmatirijst en tzatziki
Nog geen reviews
646 kcal
0 g groente
Onze volkoren basmatirijst wordt verbouwd in India aan de voet van de Himalaya. Basmatirijst heeft de langste rijstkorrel van alle rijstsoorten en heeft een volle geur en smaak. Alleen het buitenste, onverteerbare kaf is eraf gehaald. Bij volkoren basmatirijst zit het vliesje met veel waardevolle voedingsstoffen dus nog eromheen. Dankzij de minuscuul kleine gaatjes in het rijstkorrelvlies is de rijst snel gaar zonder verlies van smaak en voedingsstoffen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: amaizin
- 1 tl Verse gember, rasp Herkomst: Befair
- 1 tl Verse kurkuma, rasp Herkomst: Ipoki
- 200 g Tempeh Herkomst: Bumi
- 1 st Komkommer
- 2 st Knoflookteen
- 2 tl Tzatziki kruiden Herkomst: het blauwe huis
- 65 ml Sojayoghurt Herkomst: Provamel
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Champignons Herkomst: proef
- 1 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
- 1 el (Sesam)olie
- 1 el Tamari (of sojasaus)
- 1 el Olijfolie extra vierge
- 1 el Citroensap
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder kraan. Breng water aan de kook voor de rijst en kook in 12 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en zet afgedekt opzij.
- Schil de gember en kurkuma en rasp fijn. Let op: kurkuma geeft erg af aan je handen! Begin met de marinade door de (sesam)olie te mengen met de tamari, kurkuma, gember en peper. Snijd de tempeh in grove stukken en leg 10 minuten in de marinade. Schep af en toe om.
- Was of schil de komkommer en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijst en rasp grof. Laat het vocht uitlekken in een zeef en doe de komkommerrasp in een kom. Pers de knoflook erboven uit. Meng voor de tzatziki saus de komkommer met de tzatziki kruiden en sojayoghurt. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, citroensap, zout en peper.
- Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui. Bak de champignons enkele minuten mee. Voeg vervolgens de gemarineerde tempeh en tomaat toe en bak 5 minuten mee. Voeg eventueel een scheutje water toe.
- Serveer de tempeh met groenten en de rijst en de tzatziki saus ernaast.
TIP
Houd je van pit? Snijd dan een pepertje fijn en bak mee met de tempeh en groenten. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Vegetarisch, Variatie, Eiwitrijk, Gezin, 9 maanden, Vegan, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie646 kcal
Koolhydraten59 g
Suiker5 g
Vet29 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit30 g
Vezels13 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Sojabonen


