Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de pastinaak, snijd in kleine blokjes en kook 10-15 minuten. Giet daarna het water af en laat uitlekken en een beetje afkoelen in een vergiet.
Was intussen de bleekselderij en snijd de stengels in dunne halve maantjes (bewaar wat bleekselderij blad voor de garnering). Was en halveer de cherrytomaatjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
Pel en snipper de ui. Verhit olie (of verwarm boter) in een bakpan en bak de gekruide kipdijbeenfilet samen met de ui bruin en gaar. Breng verder op smaak met kerriepoeder.
Doe de pastinaak, de bleekselderij, cherrytomaatjes, appel en de gebakken kip in een kom. Voeg hier de mayonaise (en/of yoghurt) aan toe en schep goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en garneer met wat bleekselderij groen.
TIPHet is ook lekker om de gesnipperde ui rauw door de salade te scheppen in plaats van deze te bakken.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Stond bleekselderij vroeger alleen bekend als kookgroente, nu zien we 'm steeds vaker rauw. Bijvoorbeeld in een frisse salade. Bleekselderij bevat relatief veel eiwit en veel voedingsvezels, die belangrijk zijn voor de stoelgang en de opname van andere voedingsstoffen.