Gekonfijte eendenbout met geroosterde pompoen
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Reviews
star_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outline
starstarstarstarstar
info_outline Nog geen reviews
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers. - 400 g Aardappels, vastHerkomst: waog
- 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
- 400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: proef
Zelf toevoegen
- ml Een scheutje rode wijn
- 3 el Olijfolie
- 1 el Mosterd
- g Een klontje boter
- 1 el Maizena
Voorbereiding (0 min)
Klik regel om deze af te strepen- Was of schil de aardappels. Kook in ongeveer 20 minuten gaar in ruim water. Giet af en laat de aardappels in de kleinste pit in 2 minuten nog even droog stomen.
- Leg de gekonfijte eendenbout in net niet kokend ruim water, zodat de eendenbout in zijn verpakking met de saus warm wordt. Laat ongeveer 15 minuten warm worden.
- Snijd de pompoen doormidden, haal de pitten en draden eruit en snijd de pompoen in dunne parten. Meng de pompoen met 2/3 in de olijfolie en grof zeezout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Pel en snipper de rode ui. Verhit de rest van de olijfolie in een sauspan en bak de ui zachtjes 7-10 minuten. Knip de verpakking van de eendenbout voorzichtig open en vang he vocht op, hier maak je een sausje van. Doe het vocht bij de ui en breng de saus op smaak met mosterd, zout en peper en eventueel en scheutje wijn.
- Roer de maizena los met een scheutje koud water en doe dit bij de saus, laat de saus kort koken en binden. Voeg net voor het serveren (van het vuur af) de boter toe en roer erdoorheen.
- Serveer de eendenbout met de saus erover en de pompoen en aardappels ernaast.
TIP
II
Voedingswaarden
(Per portie)Allergenen informatie