Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel de knoflook. Pel de ui en snijd in parten. Was of schil de aardappels en snijd in partjes. Schil de wortels en snijd in de lengte.
Doe de ui, aardappels en wortels in een kom en besprenkel met olijfolie. Pers de knoflook erboven uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes en strooi erover. Breng op smaak met zout en peper. Hussel goed door elkaar, spreid uit over de bakplaat en rooster 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Was de bosui en snijd in ringetjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de paprikaburgers goudbruin (circa 5 minuten). Bak de laatste minuut de bosui mee.
Serveer de geroosterde wortels en aardappels met de paprikaburger. Garneer met de bosui.
TIPOok erg lekker met vegan citroenmayonaise.
II
Leuk zijn ze hè, deze mooi gekleurde regenboogwortels. Behalve dat ze er leuk uit zien, zijn ze ook nog eens heel erg lekker en supergezond. Vroeger kwamen wortels voor in heel veel verschillende kleur. Afhankelijk van het type zand waarin ze werden geteeld waren ze wit, geel, oranje of paars. Heb je er een paarse wortel tussen zitten? De paarse kleur wordt veroorzaakt door anthocyanine, een stofje met anti-ontstekende eigenschappen.