Seizoen, Glutenvrij, Afvallen, Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Lekker snel
RundMosterd
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st Runderbraadworst
200 g Rode koolHerkomst: snijderij
150 g Radijs rauwkostHerkomst: udea snijderij
0.5 st Appel
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
el (Balsamico)azijn
2 el Mosterd
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente235 g
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels. Snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Was de appel en snijd in stukjes. Verhit bakolie in een wok en roerbak de radijs rauwkost enkele minuten. Schep uit de pan en zet afgedekt opzij. Roerbak in dezelfde pan de appel 2 minuten. Voeg de rode kool toe en roerbak nog eens 5 minuten op een middelhoog vuur totdat de rode kool beetgaar is. Doe op het laatst de (balsamico)azijn erbij.
Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de runderbraadworsten op een hoog vuur bruin en gaar. Temper vervolgens het vuur en bak nog circa 10 minuten. Voeg halverwege een scheutje water en mosterd toe voor een lekkere jus.
Stamp de aardappels met wat kookvocht (of melk) tot een smeuïge puree. Schep de groenten erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de gekleurde stamppot met de runderbraadworst en een beetje jus.
TIPHet is ook lekker om een gesnipperde ui aan de jus toe te voegen!
II
Vandaag hebben we een vrolijk gekleurde stamppot met rode kool en radijs rauwkost op het menu staan. Rode kool wordt van oudsher beschouwd als een echte wintergroente, hoewel dat eigenlijk helemaal niet zo is. De teelt loopt namelijk het gehele jaar door. In deze stamppot roerbakken we de groenten. Zo behoud je lekker veel smaak, vitaminen en een knapperige 'bite'. Perfect voor je dagelijkse portie gezondheid!