Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 10-12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper heel klein. Maak een teriyakisaus door de knoflook, peper, (rijst)azijn, sojasaus, bruine basterdsuiker en de helft van de (sesam)olie 3-5 minuten op een laag vuur te verwarmen in een steelpan totdat de saus gaat borrelen en dikker wordt.
Was of schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de snijbiet in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de stelen in stukken en het blad in dunne stroken. Verhit olie in een wok of grote bakpan en roerbak de wortel en snijbietstelen op een hoog vuur. Voeg na 5 minuten de teriyaki-saus en het snijbietblad toe en schep of schud alles regelmatig om.
Verhit olie in een bakpan of grill en bak de seitan worstjes enkele minuten op een hoog vuur.
Was de koriander, snijd klein en schep door de groenten. Serveer de rijst met de gekleurde groenten en de seitanworstjes.
TIPBak de gekookte rijst even kort mee met de groente, dan mengt de smaak helemaal goed.
II
De meeste vrolijke groente die er is? Gekleurde snijbiet natuurlijk! Snijbiet is een echte voorjaarsgroente en is familie van de rode biet. Van snijbiet kun je zowel de stengel als het blad eten. De felgekleurde stelen geven ieder gerecht een vrolijke twist. Vandaag met heerlijke worstjes en een Oosterse saus. Smullen maar!