Gekaramelliseerde raapjes met varkensfilet
Nog geen reviews
760 kcal
250 g groente
Deze wit-roze knolletjes zijn geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppotten, soepen of salades. Rauw lijkt de smaak op die van radijsjes, maar dan minder scherp. Meiraapjes zijn een kruising tussen kool en koolraap, ze hoeven niet geschild te worden en hebben een korte bereidingstijd nodig. Onze biologische meiraapjes worden geleverd door 'De Lepelaar.'

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: Rudolpho
- 500 g Raapjes Herkomst: de Lepelaar
- 25 g Amandelschaafsel Herkomst: Horizon
- 200 g Varkensfiletlapje Herkomst: Future Food Group
- 2 el Olie
- 2 g Honing
- 2 ml Water
- 2 g Boter
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af.
- Schil de raapjes, snijd in partjes of plakjes en kook in 5-8 minuten beetgaar. Giet het water af en laat goed uitlekken.
- Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge bakpan lichtbruin. Haal uit de pan en leg opzij.
- Verhit de olie in dezelfde bakpan en bak de filetlapjes op een hoog vuur om en om bruin. Temper het vuur en laat nog 5 minuten garen. Voeg eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een andere bakpan en smelt de honing met het water zonder te roeren. Voeg de boter toe, roer goed en leg de gegaarde raapjes erin. Meng de partjes goed door de honing en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de filetlapjes met de gekaramelliseerde raapjes en de gekookte aardappels. Bestrooi met de geroosterde amandelen.
TIP
De raapjes zijn ook erg lekker met verse tijm of dragon. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price + 17%
Groente + 98%
Vitaliteit + 40%
CO2 eq + 166%
Water + 220%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Eiwitrijk, Variatie, Seizoen, Gezin, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie760 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker11 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit36 g
Vezels18 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Noten
Varken


