Gekaramelliseerde venkel met boterbonen ! Weinig koolhydraten
4,3
629 kcal
420 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag staat er een heerlijk gerecht met venkel en boterbonen op tafel. Venkel heeft een anijsachtige smaak en kan zowel rauw als warm gegeten worden. Italianen zijn er dol op en eten per persoon maar liefst 7 kilo venkel per jaar. Wij blijven daar ver achter. De venkel wordt geserveerd op een bedje van boterbonenpuree.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 0.5 st Verse tijm Herkomst: Herbio
- 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 400 g Boterbonen Herkomst: La Bio Idea
- 1 st Avocado Herkomst: Befair
- 25 g Zadenmix Herkomst: IDorganics
- 2 el Olie (of boter)
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de venkel en snijd in dunne partjes. Snijd het venkelgroen fijn.
- Verwarm olie in een bakpan en bak de venkel op een hoog vuur in 3-4 minuten bruin. Voeg de boter, de helft van de tijm en citroensap toe en laat de venkel rustig karamelliseren op een wat lager vuur.
- Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Verhit olie in een kleine pan en fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de uitgelekte boterbonen toe (eventueel met een beetje vocht om de puree te verdunnen) en verhit 5 minuten op een hoog vuur. Voeg citroenrasp en citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. Pureer 2/3 van de bonen met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg eventueel wat olijfolie extra vierge of water toe voor een smeuïge puree. Voeg het venkelgroen toe aan de overgebleven bonen.
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd in plakjes.
- Lepel de boterbonenpuree op de borden en schep de overgebleven bonen, venkel en avocado erop. Maak af met tijm en zadenmix.
TIP
Je kan de avocado ook samen met de boterbonen pureren. 4,3
Meet hoe goed je eet
True price -40%
Groente + 233%
Vitaliteit + 58%
CO2 eq -83%
Water -10%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie629 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker13 g
Vet38 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit20 g
Vezels26 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Pinda's
Noten
Peulvruchten
Gluten
Tarwe


