Gehaktschotel met basmatirijst en savooiekool
Nog geen reviews
739 kcal
0 g groente
Savooiekool is van alle koolsoorten die er bestaan de oudste. Het wordt ook putjes- of kappertjeskool genoemd en heeft typische gekrulde bladeren die prachtig over elkaar heen vallen. De smaak is heerlijk mild. Savooiekool is zeer veelzijdig en je kunt het wokken, stoven of verwerken in een stamppot, soep of salade. Deze week in een heerlijke gehaktschotel met savooiekool.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen
- 200 g Kalfsgehakt Herkomst: ecofields
- 0.5 st Savooiekool Herkomst: Waog
- 200 g Witte bonen Herkomst: ekoplaza
- 200 g Tomatenstukjes Herkomst: La Bio Idea
- 1 el Olijfolie
- 1 el Ketjap
- onbekend Tabasco red pepper
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de rijst in een zeef onder de kraan. Breng een pan met water aan de kook en kook de volkoren basmatirijst in 20 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een wok en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het kalfsgehakt toe en bak in 3-5 minuten rul.
- Verwijder intussen de buitenste bladeren van de savooiekool. Snijd de kool in repen, was in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Bak de savooiekool 5 minuten met het gehakt mee.
- Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Doe de witte bonen en de tomatenblokjes bij de savooiekool en breng op smaak met zout, peper, ketjap en tabasco. Verwarm nog 2-3 minuten.
- Serveer de gehaktschotel met de volkoren basmatirijst.
TIP
Heb je savooiekool over? Maak eens savooiekool chips in de oven. Hussel de kool met olie en specerijen en bak in circa 10 minuten krokant op 180 ºC. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Lekker snel, 9 maanden, Eiwitrijk, Glutenvrij, Seizoen, Gezin, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie739 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker14 g
Vet28 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit36 g
Vezels16 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Rund
Sojabonen
Peulvruchten


