Gehaktballetjes aan een spies met aardappelpuree
Nog geen reviews
663 kcal
0 g groente
Naast het feit dat eten lekker moet zijn, mag het er ook leuk uit zien. Dit gerecht met gehaktballetjes en groenten aan een spiesje wordt vast met gejuich ontvangen. Leuk als kinderen jou in de keuken mogen helpen bij het rollen van de gehaktballetjes en met het samenstellen van de spiesjes.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Rundergehakt Herkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
- 2 tl Gehaktkruiden Herkomst: het blauwe huis
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 125 g Champignons Herkomst: proef
- 250 g Cherrytomaatjes Herkomst: balcon de nijar
- 2 g Roomboter
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels grondig en snijd klein. Kook de aardappels in 10-15 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op voor de puree).
- Laat de spiesjes weken in water. Meng het rundergehakt met de gehaktkruiden en rol kleine gehaktballetjes ervan. Pel de ui en snijd in partjes. Schil of was de wortels en snijd in plakjes. Veeg de champignons schoon en halveer.
- Verhit roomboter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten op een middelhoog vuur rondom bruin. Haal ze daarna uit de pan en leg opzij.
- Verhit nog wat roomboter in dezelfde koekenpan en bak de ui, wortels en champignons gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Was de cherrytomaatjes. Doe aan elke spies wat gehaktballetjes, wortels, ui, champignons en cherrytomaatjes.
- Stamp de aardappels met een pureestamper en een beetje kookvocht tot een mooie puree. Roer de overgebleven gebakken groenten door de aardappelpuree. Serveer de spiesjes met de puree en de overgebleven cherrytomaatjes.
TIP
Het is ook lekker om wat nootmuskaat door de aardappelpuree te doen. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -6%
Groente -100%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq + 98%
Water -30%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Glutenvrij, 9 maanden, Lekker snel, Seizoen, Gezin, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie663 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker14 g
Vet32 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit28 g
Vezels12 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Lactose
Rund
Melk


