500 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
250 g SpruitjesHerkomst: Bruinsma
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente280 g
Vitaliteit76 Punten
CO2eq4.823 g
Water80,4 l
Voorbereiding (40 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze in 10-15 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat goed uitdampen.
Breng een steelpan met water aan de kook. Verwijder de lelijke blaadjes van de spruitjes. Schil of was de wortel en snijd in dikke plakken. Kook de spruitjes en wortel in circa 10 minuten gaar en giet dan het water af.
Meng intussen het kalfsgehakt met de gehaktkruiden en rol gehaktballetjes ervan. Verhit olie in een bakpan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten op een middelhoog vuur bruin en gaar.
Snijd de aardappels eventueel nog wat kleiner. Verhit olie in een bakpan en bak ze enkele minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Was de gekleurde tomaatjes en halveer grote exemplaren. Prik alle groenten en gehaktballetjes aan de spiesjes. Serveer de aardappels met de gehakt-groentespiesjes en schep de overgebleven groenten in bakjes voor ernaast.
TIPHeb je geen spiesjes, dan serveer je de gehaktballetjes en groenten los op de borden of in bakjes.
II
Naast het feit dat eten lekker moet zijn, mag het er ook leuk uit zien. Dit gerecht met gehaktballetjes en groenten aan een spiesje wordt vast met gejuich ontvangen. Leuk als kinderen jou in de keuken mogen helpen bij het rollen van de gehaktballetjes en met het samenstellen van de spiesjes. Ons biologische kalfsgehakt wordt geleverd door Eco Fields in Wekerom.