2 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
0.5 st Citroenrasp en -sapHerkomst: Campisi
150 g Spinazie
200 g Volkoren spaghettiHerkomst: Van der Moolen Food group
Zelf toevoegen
3 el Olie
2 el Balsamicoazijn
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente220 g
Vitaliteit91 Punten
CO2eq315 g
Water40 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Snijd de radicchio in de lengte in vier stukken maar laat de stronk eraan zitten want zo blijven de blaadjes goed vastzitten. Was onder de kraan en laat heel goed uitlekken.
Voor de marinade meng je olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, chili-vlokken en citroenrasp goed door elkaar. Pel de knoflook en pers erboven uit. Bestrijk de radicchio goed met de marinade en zet even opzij.
Verhit een pan met water en een snuf zout en kook de spaghetti in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en laat de pasta goed uitlekken. Was de spinazie, snijd in smalle reepjes en schep door de spaghetti. Breng de spaghetti op smaak met olijfolie extra vierge, citroensap, zout en peper.
Hak de hazelnoten grof en rooster in een droge bakpan.
Laat een grillpan (of bakpan) goed heet worden en grill de radicchio 5-6 minuten. Breng op smaak met zout en peper en strooi de hazelnoten erover. Heerlijk met de citroenspaghetti.
TIPHet is lekker de bittere smaak van de radicchio te combineren met iets zoets, zoals sinaasappelsap of (balsamico)siroop.
II
Radicchio is in Italië een veel gegeten groente en de naam wordt ook op z'n Italiaans uitgesproken: het klinkt als radikkio met een harde k. De Italiaanse radicchio komt voort uit de familie van de witlof en heeft prachtige rood-witte bladeren. Radicchio heeft een bittere smaak en komt zeer goed tot zijn recht in salades en bijgerechten. In Italië wordt radicchio vaak gegrild als plantaardig alternatief voor een steak.