Gegrilde radicchio met hazelnoten en citroenspaghetti

735 kcal
220 g groente

Roodlof is de prachtige zus van de witlof, lekker stevig, perfect om te grillen, knisperend vers in je mond. Een fabuleuze smaaksensatie voor in de herfst. Restaurantstijl binnen 20 minuten op tafel. Genieten.

Gegrilde radicchio  met hazelnoten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 g Roodlof Herkomst: Bonaventura
  • 2 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
  • 0.5 st Citroenrasp en -sap Herkomst: Campisi
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
  • 200 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
  • 5 g Verse oregano Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Snijd de radicchio in de lengte in vier stukken maar laat de stronk eraan zitten want zo blijven de blaadjes goed vastzitten. Was onder de kraan en laat heel goed uitlekken.
  2. Voor de marinade meng de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, chili-vlokken en citroenrasp goed door elkaar. Pel de knoflook en pers erboven uit. Bestrijk de roodlof goed met de marinade en zet even opzij.
  3. Verhit een pan met water en een snuf zout en kook de spaghetti in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en laat de pasta goed uitlekken. Was de spinazie, snijd in smalle reepjes en schep door de spaghetti. Breng de spaghetti op smaak met olijfolie extra vierge, citroensap, zout en peper.
  4. Hak de hazelnoten grof en rooster in een droge bakpan.
  5. Laat een grillpan (of bakpan) goed heet worden en grill de radicchio 5-6 minuten. Breng op smaak met zout en peper en strooi de hazelnoten erover. Heerlijk met de citroenspaghetti en verse oregano.
TIP
Het is lekker de bittere smaak van de roodlof te combineren met iets zoets, zoals sinaasappelsap of (balsamico)siroop.
4,1
Gemiddelde van 7 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -46%
vegetablecounter
Groente + 75%
vita-score
Vitaliteit + 70%
co2-reduction-score
CO2 eq -84%
water-reduction-score
Water -38%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij9 maandenVariatieVeganVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie735 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker6 g
Vet34 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit21 g
Vezels12 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Noten
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten