Gegrilde groentesalade met gepocheerde eieren

Gegrilde groentesalade met gepocheerde eieren ! Weinig koolhydraten

| 534 kcal
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Afvallen, Ketogeen
Ei
Noten
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st TomaatHerkomst: Lukassen
  • 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
  • 1 st AubergineHerkomst: Frank de koning
  • 4 st Eieren
  • 1 st Little gemHerkomst: G's
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 3 el Olie
  • 2 el Azijn

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente500 g
vita-scoreVitaliteit83 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq580 g
water-reduction-scoreWater28,1 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de aubergine en courgette en snijd in de lengte in dunne plakken. Doe de plakken in een kom, druppel de olie erover en pers de knoflook erboven uit. Meng met je handen zodat alle groenten bedekt zijn met olie.
  2. Verhit een grillpan en gril de groenten totdat ze zwarte strepen krijgen en vocht afgeven. Leg daarna op een (warm) bord en dek af met aluminiumfolie. Heb je geen grillpan, dan kun je de groenten ook bakken in een gewone bakpan of in de oven.
  3. Pel de knoflook en snijd klein. Was de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Gril als laatste de tomatenreepjes kort samen met de knoflook en leg bij de gegrilde groenten.
  4. Breng een steelpan met water en een scheutje azijn tegen de kook aan. Maak met een lepel een draaikolk in het water en breek in het midden van deze draaikolk een ei. Laat het ei 3 minuten pocheren, zorg ervoor dat het water net niet kookt. Schep het ei vervolgens met een schuimspaan voorzichtig vanuit de pan in een bakje met koud water. Leg het ei dan op keukenpapier om uit te lekken. Pocheer alle eieren een voor een op dezelfde manier.
  5. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd of scheur klein. Leg de sla op een ruime schaal en verdeel de gegrilde groenten erover. Leg de gepocheerde eieren erop en strooi de zadenmix erover.
TIPHeb je geen tijd of zin om de eieren te pocheren? Kook ze dan in circa 7 minuten half zacht.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een maaltijdsalade op het menu met gegrilde groenten en gepocheerde eieren. Eieren pocheren is erg leuk om te doen. Het ziet er mooi uit en het geeft een heerlijk romige smaak aan je salade. Bij een gepocheerd ei blijft het eiwit én het eigeel zacht van structuur: ideaal om een gerecht net even wat smeuïger te maken!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie534 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker18 g
Vet40 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit22 g
Vezels8 g
Zout0.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Ei
Noten
Paprika