Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Koolhydraatbewust
VisMelkPaprika
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st Witte koolHerkomst: Huib Rijk
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
50 g Geraspte kaas
200 g Heekfilet
400 g WortelHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
3 el Olie
snufje Zout en peper
2 el Italiaanse kruiden
Meet hoe goed je eet
Groente400 g
Vitaliteit75 Punten
CO2eq956 g
Water15,2 l
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de kool van boven naar beneden in dunne plakken van 1-2 cm. Laat de steelaanzet er aan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Leg de kool plakken op de bakplaat, kwast de plakken in met olie en rooster 30-35 minuten in de oven.
Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook. Was of schil de wortel, snijd klein en kook afgedekt in 15 minuten gaar. Giet het water af en pureer de wortel tot een gladde puree. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Pel de knoflook. Meng de geraspte kaas met de Italiaanse kruiden en pers de knoflook erboven uit. Haal de koolsteaks halverwege de bereidingstijd uit de oven en verdeel het kaas mengsel erover. Gratineer de kool steaks nog circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit olie of boter in een bakpan en bak de heekfilet in circa 6-8 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de heekfilet met de gegratineerde koolsteaks en wortelpuree.
TIPJe kunt een paar koolplakken ook besmeren met een beetje mosterd.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag maken we 'steaks' van witte kool. Omdat we de kool roosteren in de oven, komen er suikers vrij die de kool een lekkere zoete smaak geven. Onze kool heeft het Demeter keurmerk. Demeter-boerderijen zijn gecontroleerd en gecertificeerd biodynamisch. Deze boeren zijn dagelijks bezig met het verzorgen van de aarde, de planten en het vee, om te zorgen voor lekkere en gezonde producten. En dat proef je!