Gegratineerde koolrabi ovenschotel met kipgehakt

Nog geen reviews
705 kcal
250 g groente
Gegratineerde koolrabi ovenschotel

Koolrabi is geen wortel of knol, maar een verdikking van de stengel. Deze groente en vooral ook het blad bevatten heel veel vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen zoals kalium en magnesium, caroteen en ijzer. Koolrabi kan rauw en gekookt gegeten worden. Rauw heeft koolrabi een pittige koolsmaak, gekookt is de smaak veel zachter.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in kleine stukken en kook ze 20 minuten.
  3. Verwijder de bladeren van de koolrabi, schil en snijd in stukken. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Kook de koolrabi en prei halverwege met de aardappels mee (circa 10 minuten). Giet daarna het water af.
  4. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui met het kipgehakt rul. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de melk of bouillon in een steelpan en smelt de kaas op een middelhoog vuur. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat.
  6. Doe alles in een ruime ovenschaal en schenk de kaassaus erover. Bak nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Het blad van de biologische koolrabi kun je ook klein snijden en in het gerecht verwerken. Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de aardappels en groenten koken en die serveren met kipgehaktballen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: BioRomeo
  • 1 st KoolrabiHerkomst: de Waog
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g KipgehaktHerkomst: Kemper Kip
  • 50 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 100 ml Melk of bouillon
  • 0.5 tl Nootmuskaat
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 3%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -22%
water-reduction-score
Water -37%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGezinGlutenvrijLactosevrijSeizoenEiwitrijkVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie705 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker8 g
Vet33 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit36 g
Vezels12 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Melk
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aziatische dashi soep met pinda-rijst
670 kcal
310 g groente
Variatie,   Glutenvrij,   9 maanden,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Gezin,   Vegan
Gekleurde stamppot
713 kcal
280 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   9 maanden,   Variatie
Bulgur met gegrilde groenten
776 kcal
300 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Variatie,   Vegan
Japanse okonomiyaki met witte kool
743 kcal
280 g groente
Eiwitrijk,   Variatie,   Gezin,   Seizoen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Lactosevrij
Gevulde minestrone soep
732 kcal
250 g groente
Seizoen,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Gezin,   Variatie,   Eiwitrijk,   9 maanden
Flammkuchen met waterkerspesto
677 kcal
310 g groente
Gezin,   9 maanden,   Variatie,   Lekker snel