Lactosevrij, 9 maanden, Gezin, Lekker snel, Eiwitrijk, Variatie, Seizoen
GlutenTarweMosterdPaprikaKorianderRund
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
500 g RegenboogpeenHerkomst: Bioromeo
2 el TijmHerkomst: Organic Flavour Company
180 g Gegaard kalfsvlees
400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
170 g OrzoHerkomst: YON
2 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente280 g
Vitaliteit76 Punten
CO2eq5.723 g
Water69,6 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de wortels en snijd in dunne plakjes.
Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de regenboogpeen toe en bak afgedekt in 5 minuten beetgaar op een middelhoog vuur.
Doe de tomatenstukjes erbij en breng op smaak met tijm, zout en peper. Snijd de voorgegaarde rollade in reepjes en verwarm met de jus mee in de tomatensaus. Laat zachtjes en afgedekt 10-15 minuten doorwarmen.
Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de orzo in 10 minuten gaar. Giet het water af.
Serveer de orzo met de regenboogpeen en gegaard kalfsvlees in tomatensaus.
TIPHou je van pit? Breng dan verder op smaak met chilivlokken.
II
Vandaag een overheerlijk gerecht met voorgegaard kalfsvlees van Farmfields uit Wekerom (vlakbij het Nationale park de Hoge Veluwe). Het boterzachte vlees is 24 uur gegaard op een lage temperatuur met een speciaal geselecteerde kruidenmix. Farmfields heeft een duurzame bedrijfsvoering, met respect voor dier en milieu. De kalveren hebben volop bewegingsvrijheid en gaan dagelijks naar buiten. Hun voeding bestaat uit grassen, mais, gerst en erwten, geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.