Breng water aan de kook voor de paarse zoete aardappels. Schil de zoete aardappels, snijd in kleine stukken en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en stamp of pureer ze met een beetje kookvocht tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en wat tijm.
Maak intussen de witlof schoon en halveer de stronkjes (of snijd in de lengte in vieren). Verwarm olie in een bakpan en bak de witlof 1 minuut op een hoog vuur. Pers het mandarijnensap erboven uit en temper het vuur. Bak nog circa 10 minuten.
Snijd de mini brie in de hoogte doormidden zodat je 2 ronde, dunne plakken hebt. Plaats in een ovenschaal met het snijvlak naar boven, strooi wat tijm erover en rooster circa 5-10 minuten. Houd de oven in de gaten, het is lekker als de kaas warm en zacht is.
Serveer de paarse zoete aardappelpuree met de witlof en warme mini brie.
TIPHeb je nog wat kaas over? Deze is erg lekker als snackje.
II
Zoete aardappels heb je in heel veel kleuren en smaken. Voor het gerecht van vandaag hebben we de fotogenieke paarse variant op de kop kunnen tikken. Heerlijk in combinatie met brie en witlof. De biologische mini brie van Bastiaansen wordt gemaakt van melk van Nederlandse koeien en is vol en romig van smaak. Alle kazen van het merk Bastiaansen worden bereid met een niet-dierlijk stremsel en dragen het Vegetarisch Keurmerk. De mini brie is gemaakt van gepasteuriseerde melk.