0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq613 g
Water41,5 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en het bouillontablet aan de kook. Was de parelgort in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten beetgaar. Giet de bouillon af en zet afgedekt opzij.
Verhit een droge bakpan en rooster de hazelnoten 5 minuten. Haal de hazelnoten uit de pan en laat even afkoelen. Hak dan de hazelnoten grof.
Was de trostomaatjes en halveer ze. Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een bakpan en roerbak de gesneden witte kool met de knoflook 4 minuten op een hoog vuur. Voeg de trosomaatjes toe en breng op smaak met de harissakruiden, zout en peper.
Verhit olie in de bakpan van de hazelnoten en bak de vega(n) baconreepjes in 5 minuten goudbruin.
Meng de parelgort met de witte kool, vega(n) baconreepjes en trostomaatjes. Strooi tenslotte de geroosterde hazelnoten erover.
TIPOok lekker met wat chilipeper.
II
Witte kool is stevig, rond en heeft gesloten bladeren. Witte kool wordt gebruikt om zuurkool van te maken maar is zelf ook heel smakelijk om te eten. Vanwege de neutrale smaak kun je eindeloos variëren. Zoals in dit recept waar we de kool combineren met parelgort en trostomaatjes. Voor het gemak hebben we de kool alvast voorgesneden.