2 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
5 g Verse korianderHerkomst: Forc
1 st KoolrabiHerkomst: Oegema
0.5 bosje BosuiHerkomst: Primeale
4 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
3 el Bakolie
snufje Zout
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq834 g
Water77,8 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12-15 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet zonder deksel opzij zodat de rijst kan afkoelen.
Schil de koolrabi en snijd klein. Leg de groente op de bakplaat en zet voor 15 minuten in de oven.
Was de boerenkool, verwijder harde nerven en snijd in repen. Besprenkel met olie en kneed een beetje met je handen. breng op smaak met zout en peper. Leg de boerenkool halverwege op de bakplaat bij de koolrabi.
Pel en snipper de knoflook. Rasp de gember. Verwarm een beetje olie in een brede bakpan en bak hierin de gember en knoflook krokant (maar niet te donker). Voeg de voorgekookte rijst toe en roerbak 2-3 minuten op een hoog vuur. Kruid met chilivlokken (zoveel je lekker lijkt).
Snijd de bosui in ringen en hak de koriander grof. Hussel alle ingrediënten door elkaar en garneer met de zaadjes.
TIPJe kunt ook de smaakmakers door de rijst roeren (zonder te bakken) om tijd te winnen.
II
Dit gerecht komt bij je binnen, de geuren zijn overheerlijk en vele verschillende smaken maken het een feestje voor de mond. En je bent eigenlijk niet heel lang bezig in de keuken. Dat recept is onderweg om een topper te worden!