Gebakken beukenzwammen

Gebakken beukenzwammen met zoete aardappels en varkenshaasmedaillons

| 655 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Afvallen, Glutenvrij, Gezin, Lactosevrij, Seizoen, Variatie
Varken

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g VarkenshaasmedaillonsHerkomst: ekomenu maatwerk
  • 100 g BeukenzwammenHerkomst: proef
  • 4 st Knoflookteen
  • 5 g Verse tijmHerkomst: Forc
  • 4 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 bakje TuinkersHerkomst: Discover fresh

Zelf toevoegen

  • snufje Zeezout en peper van de molen
  • 2 el Bakolie
  • 1 el Appelazijn
  • 2 g Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit72 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq4.378 g
water-reduction-scoreWater166,7 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid de zoete aardappels uit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de zoete aardappels 25-30 minuten boven in de voorverwarmde oven en zet de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een goudbruin resultaat (houd de oven dan goed in de gaten, zodat de zoete aardappels niet verbranden).
  2. Compote: Pel de sjalotten, ris de tijm van de takjes en snijd alles klein. Doe de sjalotten in een steelpan samen met een scheutje water, een paar druppels olie, appelazijn, de fijngesneden tijm, peper en zeezout van de molen. Plaats een deksel op de steelpan en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Haal na 10 minuten de deksel eraf en laat zachtjes verder sudderen totdat het meeste vocht weg is. Pureer vervolgens losjes met een staafmixer (niet helemaal fijn).
  3. Knoflookchips: Pel de knoflook en snijd in fijne plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de knoflook goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  4. Veeg de beukenzwammen schoon. Gebruik dezelfde koekenpan om de beukenzwammen lichtbruin te bakken. Breng op smaak met peper en zeezout van de molen.
  5. Verwarm intussen bakolie in een andere koekenpan en bak de varkenshaasmedaillons aan weerszijden goudbruin gedurende 5-10 minuten.
  6. Verdeel de compote over de borden en beleg met de gebakken beukenzwammen, knoflookchips en tuinkers. Heerlijk met de varkensmedaillons en geroosterde zoete aardappels.
TIPOok lekker met geraspte wortelpeterselie. Rasp deze en garneer in de laatste stap over de beukenzwammen.

II

Deze week staat er weer een heerlijk recept van onze Belgische groentekok ‘Frank Fol’ op het menu: gebakken beukenzwammen met een compote van sjalot, knoflookchips en tuinkers. Daarnaast wordt dit gerecht geserveerd met varkenshaasmedaillons en zoete aardappels. De beukenzwam is door zijn heerlijke smaak en bijzondere uiterlijk een echte toevoeging aan vele gerechten. De paddenstoelen hebben een stevige structuur en zijn nootachtig van smaak. Ook de steeltjes zijn eetbaar.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie655 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker14 g
Vet31 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit29 g
Vezels10 g
Zout0.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Varken