Gebakken basmatirijst met tempeh pinda's en paksoi

807 kcal
240 g groente

Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. In tegenstelling tot andere koolsoorten heeft paksoi een vrij neutrale smaak. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in Nederland en België vind je paksoi steeds vaker op het menu. En terecht: niet alleen is deze groente zeer gezond, maar ook is paksoi veelzijdig genoeg om zowel in exotische roerbakschotels als in stamppotten te verwerken.

Gebakken basmatirijst met tempeh

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 25 g Pinda's Herkomst: Horizon
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 2 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
  • 300 g Tempeh Herkomst: Bumi
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 bosje Bosui Herkomst: Van Oers
  • 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 2 ml Sojasaus (of tamari)
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 25 minuten gaar. Giet het water af en laat afkoelen op een plat bord. Verhit olie in een bakpan en bak de rijst vervolgens op een middelhoog vuur knapperig. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met zout en peper. Hak de pinda's wat kleiner en schep door de gebakken rijst.
  2. Pel de knoflook. Schil en rasp de gember en doe in een kommetje. Schenk de sojasaus (of tamari) erbij, pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met (chili)peper. Snijd de tempeh in blokjes en schep door de marinade. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
  3. Pel de ui en snijd in partjes. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes. Was de paksoi onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein.
  4. Verhit olie in een wok of royale bakpan en roerbak de tempeh samen met de bosui 5 minuten op een hoog vuur. Schep uit de pan en doe in een kom. Gebruik dezelfde pan om de paksoi en ui in te bakken (circa 5 minuten). Doe de tempeh terug in de pan en verwarm mee. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Serveer de gebakken basmatirijst met de tempeh en groente.
TIP
Houd je van pit? Voeg dan een rode peper, kurkuma of wat chilisaus toe.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente + 90%
vita-score
Vitaliteit + 57%
co2-reduction-score
CO2 eq -6%
water-reduction-score
Water + 258%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenEiwitrijkGlutenvrijGezinSeizoenLactosevrijVariatieLekker snelVegetarischVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie807 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker8 g
Vet36 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit40 g
Vezels16 g
Zout2.4 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten