Galette met koolrabi en radijs in mosterd-kaassaus
4,1
714 kcal
350 g groente
Een galette wordt ook wel een hartige pannenkoek genoemd. Deze lekkernij komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Vroeger werd het alleen met boekweitmeel gemaakt, maar tegenwoordig is de variant met bladerdeeg ook erg populair en lekker makkelijk. Vandaag vullen we de galette met koolrabi en een heerlijke mosterd roomsaus.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 1 st Koolrabi Herkomst: de Waog
- 0.5 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
- 65 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 1 st Bladerdeeg Herkomst: Donaustrudel
- 2 tl Mosterd
- 1 el Olijfolie
- 1 tl Komijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C, zorg dat de oven goed heet is.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de koolrabi en snijd in hele kleine blokjes of dunne plakjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, knoflook en koolrabi circa 10 minuten. Was intussen de radijsjes en snijd in plakjes. Meng deze op het laatste moment met de koolrabi en maak op smaak met komijn, peper en zout.
- Verwarm de zure room met mosterd en 3/4 van de kaas op een laag vuur en meng met de groente. Bewaar wat saus om later over de galette te druppelen.
- Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en verdeel de groente erover. Laat daarbij een rand van 5 centimeter vrij. Vouw de randen naar binnen over de koolrabi en radijs en strooi de overgebleven kaas erover. Bak de galette in 15 minuten bruin en gaar onderin de hete oven.
TIP
Heerlijk met een handje fijngehakte noten.4,1
Meet hoe goed je eet
True price -22%
Groente + 178%
Vitaliteit + 20%
CO2 eq -39%
Water -41%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Variatie, Vegetarisch, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie714 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker15 g
Vet30 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit25 g
Vezels11 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Lactose
Mosterd
Melk


