Fusilli pesto met broccoli
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Reviews
star_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outline
starstarstarstarstar
info_outline Nog geen reviews
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers. - 1 st BroccoliHerkomst: lukassen
- 150 g Volkoren fusilli
- 100 g Geraspte pittige kaasHerkomst: weerribben zuivel
- 50 g Pesto SicilianoHerkomst: la bio idea
- 125 g Cherry tomaten, losHerkomst: balcon de nijar
- 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
- 1 el Olijfolie
- 1 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Zet een pan met ruim water op voor het blancheren van de broccoli en een voor het koken van de fusilli.
- Was de cherry tomaatjes, leg ze in een ovenschaal, besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Pof de tomaatjes circa 10 minuten in de oven.
- Was de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.
- Kook ondertussen de fusilli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Blancheer in de tussentijd de broccoli ongeveer 5 minuten in ruim water tot beetgaar. Giet de broccoli af en spoel de broccoli koud af zodat de garing stopt.
- Snijd ondertussen de rode peper fijn.
- Meng de pesto, de rode peper, de helft van de geraspte kaas en de broccoli door de fusilli. Serveer de gepofte tomaatjes erbij of erop. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en besprenkel het geheel met de extra vierge olijfolie.
TIP
II
Voedingswaarden
(Per portie)Allergenen informatie