Fusilli met bloemkool-kaassaus geroosterde tomaat en basilicum

3,8
Gemiddelde van 71 reviews
669 kcal
300 g groente
Fusilli met bloemkool-kaassaus

Hoewel het erg lijkt op een romige kaassaus, is deze bloemkoolsaus slanker en fluweelzacht. Je kunt de bloemkoolsaus uitstekend gebruiken als pastasaus, als saus in een lasagne of in andere ovenschotels. Als je ooit soep, of puree van bloemkool in combinatie met knoflook hebt geproefd, weet je dat deze twee smaken elkaar goed versterken.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Was de tomaat en snijd in partjes. Leg in een ovenschaal en rooster in 15-20 minuten zacht en rimpelig in de voorverwarmde oven.
  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in kleine stukken. Bereid de bouillon in een pan en kook hierin de bloemkool in 15 minuten gaar. Giet daarna de bloemkool af en vang de bouillon op.
  3. Breng intussen water met een snuf zout aan de kook voor de fusilli en kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af.
  4. Pel en snipper de ui. Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui 4 minuten totdat deze lichtbruin begint te kleuren. Pureer de bloemkool, gebakken ui en de geraspte pittige kaas met een staafmixer (of keukenmachine/blender) en voeg net zoveel bouillon toe tot je een romige saus krijgt. Pel de knoflook en pers uit boven de bloemkoolsaus. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Snijd de verse basilicum klein. Schenk de bloemkoolsaus over de pasta en garneer met de geroosterde tomaat en de verse basilicum.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bak de tomaat dan in een pan. Je kunt de knoflook ook met de ui meebakken voor een zachtere knoflooksmaak.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 3 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st BloemkoolHerkomst: Nieuweboer
  • 170 g Volkoren fusilliHerkomst: Van der Moolen
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 75 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 500 ml Bouillon
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -27%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 58%
co2-reduction-score
CO2eq -60%
water-reduction-score
Water -74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGezin9 maandenVegetarischVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie669 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker12 g
Vet29 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit28 g
Vezels12 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Gluten
Melk
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin