Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
9 maanden, Vegetarisch, Gezin, Variatie
GlutenMelkTarwe
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st TomaatHerkomst: Solid
5 g Verse basilicumHerkomst: Forc
2 st UiHerkomst: TVA Organics
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
0.5 st BloemkoolHerkomst: Prim de Bretagne
200 g Witte fusilliHerkomst: Stegeman ekomenu maatwerk
75 g Geraspte oude kaas
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
500 ml Bouillon
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit77 Punten
CO2eq1.638 g
Water41,4 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Was de tomaat en snijd in partjes. Leg in een ovenschaal en rooster in 15-20 minuten zacht en rimpelig in de voorverwarmde oven.
Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in kleine stukken. Bereid de bouillon in een pan en kook hierin de bloemkool in 15 minuten gaar. Giet daarna de bloemkool af en vang de bouillon op.
Breng intussen water met een snuf zout aan de kook voor de fusilli en kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af.
Pel en snipper de ui. Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui 4 minuten totdat deze lichtbruin begint te kleuren. Pureer de bloemkool, ui en de geraspte kaas met een staafmixer (of keukenmachine/blender) en voeg net zoveel bouillon toe tot je een romige saus krijgt. Pel de knoflook en pers uit boven de bloemkoolsaus. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
Snijd de verse basilicum klein. Schenk de bloemkoolsaus over de pasta en garneer met de geroosterde tomaat en de verse basilicum.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Bak de tomaat dan in een pan. Je kunt de knoflook ook met de ui meebakken voor een zachtere knoflooksmaak.
II
Hoewel het erg lijkt op een romige kaassaus, is deze bloemkoolsaus slanker en fluweelzacht. Je kunt de bloemkoolsaus uitstekend gebruiken als pastasaus, als saus in een lasagne of in andere ovenschotels. Als je ooit soep, of puree van bloemkool in combinatie met knoflook hebt geproefd, weet je dat deze twee smaken elkaar goed versterken.