Fusilli Arrabiata met venkel

Fusilli Arrabiata met venkel met geroosterde tomaatjes

| 542 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Gezin, Vegetarisch, Vegan, Lekker snel, 9 maanden
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Peterselie, potHerkomst: herbio
  • 250 g CherrytomaatjesHerkomst: balcon de nijar
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
  • 125 g Pastasaus, arrabiataHerkomst: Leqrs
  • 170 g Volkoren fusilli

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de cherrytomaatjes, verdeel over de bakplaat en rooster ze in circa 20 minuten lichtbruin en rimpelig in de voorverwarmde oven.
  2. Pel en snipper de ui. Verwijder het groen en de kern van de venkel en snijd in plakjes, of kleine stukken. (bewaar wat venkelgroen).
  3. Verhit olie in een ruime bakpan (of braadpan) en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak 10 minuten mee.
  4. Breng intussen water met en snuf zout aan de kook voor de pasta en kook in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en voeg de pasta toe aan de pan met de venkel. Schep de pastasaus Arrabiata en een beetje pasta kookvocht erdoor en verwarm nog enkele minuten mee.
  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge bakpan goudbruin. Heb je een glutenallergie? Spoel de pijnboompitjes dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  6. Serveer pasta Arrabiata met de venkel en geroosterde cherrytomaatjes. Schep de verse peterselie erdoor en garneer met geroosterde pijnboompitjes.
TIPAls je de oven niet wilt gebruiken, kun je de tomaatjes eventueel ook bakken in een pan. Ook erg lekker met balsamicoazijn.

II

Wist je dat venkel erg gezond is en weinig calorieën en veel mineralen bevat? Daarnaast wordt deze groente gebruikt als geneeskrachtig kruid. De zaadjes van de venkelplant worden gebruikt voor heilzame doeleinden: het bevordert de spijsvertering, helpt tegen een opgeblazen gevoel, vermindert je hongergevoel en zorgt voor een frisse adem. De pittige arrabiata pastasaus is volgens authentiek Italiaans recept bereid: gemaakt met extra vergine olijfolie, zongedroogde tomaten, verse peper, peterselie, basilicum, salie en oregano.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie542 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker14 g
Vet43 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit22 g
Vezels14 g
Zout1 g

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten