Breng een klein pannetje met water aan de kook. Was de linzen in een zeef onder de kraan en kook ze 10-15 minuten. Giet daarna het water af.
Pel intussen de ui en snijd in partjes. Was de gekleurde snijbiet, laat goed uitlekken in een vergiet en haal het blad van de stelen. Snijd de gekleurde stelen in stukken en het blad in reepjes. Houd het blad en de steeltjes gescheiden en dep het blad droog. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Laat de mozzarella uitlekken.
Verhit olie in een wok of bakpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak de snijbietstelen enkele minuten mee op een middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaatjes en het snijbietblad toe. Bewaar enkele tomaatjes om het gerecht ermee te garneren. Roer de voorgekookte linzen erdoor.
Klop intussen de eieren los met met melk, Italiaanse kruiden, zout en peper.
Doe alles in een ingevette ovenschaal (of gebruik een vuurvaste pan) en schenk het eimengsel over de groenten. Schud de schaal/pan heen en weer zodat het mengsel zich goed verspreid. Verdeel de mozzarella erover en breng op smaak met zout en peper. Garneer met de overgebleven cherrytomaatjes. Plaats nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het ei is gestold en de mozzarella is gesmolten.
TIPHet is ook erg lekker om wat (geiten)kaas over de frittata te strooien.
II
Deze maaltijd is niet alleen lekker, je wordt ook nog eens heel vrolijk van de mooie kleuren. We gebruiken regenboogsnijbiet met bontgekleurde stelen (ook wel ‘ribben’ genoemd). Snijbiet is er in veel kleuren: rood, paars, oranje, geel en wit. Je kunt de bladeren en stelen het beste als verschillende groenten behandelen en apart bereiden. Doe de bladeren pas op het allerlaatste moment door het gerecht, want ze slinken – net als spinazie – heel snel.