Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Ketogeen, Koolhydraatbewust
LactoseMelkPaprikaEiPeulvruchten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st Gele paprikaHerkomst: Solid
2 el Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
100 g SpinazieHerkomst: Oegema
200 g Champignons
4 st Ei
200 g Doperwten
100 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit77 Punten
CO2eq1.565 g
Water34,3 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de spinazie in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan.
Verhit olie in een bakpan en bak de champignons samen met de paprika lichtbruin en zacht. Voeg de doperwten en spinazie toe en bak kort mee.
Klop de eieren los met de crème fraîche. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
Schenk het eimengsel bij de groenten en schep het goed door elkaar. Doe alles in een ingevette ovenschaal (of gebruik een vuurvaste pan) en plaats circa 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het ei gestold is.
TIPJe kunt de frittata ook in een afgedekte pan garen. Schud de pan dan regelmatig zodat de frittata goed los komt van de bodem. Ook lekker met wat kaas.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Een frittata - een met groenten gevulde omelet – komt oorspronkelijk uit de Italiaanse keuken. Het werd vroeger vaak gemaakt uit armoede, om de restjes op te maken. Je kunt een frittata in een afgedekte pan klaarmaken op een laag vuur of in de oven. Het is voedzaam en zowel warm als koud erg lekker!