Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Gezin, Glutenvrij, 9 maanden, Eiwitrijk, Variatie, Lactosevrij, Seizoen
LamRundKorianderPaprika
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st Krop slaHerkomst: Heerlijke Oogst
200 g PuntpaprikaHerkomst: Frank de Koning
200 g Chipolata worstjes
3 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
600 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
Zelf toevoegen
2 el Olie of boter
150 ml Melk (of kookvocht)
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente260 g
Vitaliteit55 Punten
CO2eq1.661 g
Water28,4 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Kook in 15-20 minuten gaar, giet daarna het water af en laat even droog stomen op een laag vuur.
Was de sla, laat goed uitlekken in een vergiet en snijd of scheur klein. Pel de ui en snijd in partjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
Verwarm olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de chipolata worstjes met de ui en paprika gaar in circa 10 minuten.
Verwarm de melk en boter in een steelpannetje. Schenk bij de aardappels en stamp tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de sla, ui en paprika door de puree en serveer de sla stamppot met de chipolata worstjes.
TIPDeze stamppot is ook erg lekker met een beetje mosterd.
II
Meestal eten we sla rauw in een salade, maar vandaag maken we er een lekker frisse stamppot mee. Kropsla is een van de meest verkochte sla soorten. Deze sla wordt ook wel ‘botersla’ genoemd vanwege de boterzachte smaak.