Frisse sla stamppot met paprika en chipolata worstjes
4,2
645 kcal
250 g groente
![Frisse sla stamppot](https://static.ekomenu.nl/assets/static/public/1/recipe/5i05nz-R2-Frisse-sla-stamppot-met-kalfschipolata-LOGO.jpg)
Meestal eten we sla rauw in een salade, maar vandaag maken we er een lekker frisse stamppot mee. Kropsla is een van de meest verkochte sla soorten. Deze sla wordt ook wel ‘botersla’ genoemd vanwege de boterzachte smaak.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Kook in 15-20 minuten gaar.
- Was de sla, laat goed uitlekken in een vergiet en snijd of scheur klein. Pel de ui en snijd in partjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Snijd de bieslook fijn.
- Verwarm olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de chipolata worstjes met de ui en paprika gaar in circa 10 minuten. Maak op smaak met de bieslook.
- Giet het water van de aardappels af (bewaar eventueel een kopje kookvocht) en laat even droog stomen op een laag vuur. Doe de melk (of kookvocht) en een klontje boter bij de aardappels en stamp tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper. Schep de sla, ui en paprika door de puree en serveer de sla stamppot met de chipolata worstjes.
TIP
Deze stamppot is ook erg lekker met een beetje mosterd. Je kunt natuurlijk ook een salade maken en deze serveren met aardappelpuree en worstjes.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Aardappels, kruimig
- 1 st Krop slaHerkomst: de Eerste
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 200 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
- 200 g Varkenschipolata worstjesHerkomst: Future Food Group
- 0.5 st Verse bieslookHerkomst: Herbio
- 2 el Olie of boter
- 150 ml Melk of kookvocht
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price+ 5%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 14%
CO2eq -31%
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Glutenvrij, 9 maanden, Eiwitrijk, Lactosevrij, Variatie, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie645 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker15 g
Vet23 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit30 g
Vezels11 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Varken
Koriander
Paprika
Vergelijkbare recepten
646 kcal
300 g groente
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Glutenvrij
740 kcal
290 g groente
Vegetarisch, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Seizoen, Gezin
740 kcal
270 g groente
Seizoen, Vegetarisch, Gezin, Variatie, Lekker snel
661 kcal
280 g groente
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
789 kcal
230 g groente
Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij
652 kcal
220 g groente
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Seizoen, Variatie, Afvallen, Gezin, Lekker snel
649 kcal
280 g groente
Variatie, Specials, Glutenvrij, Lactosevrij, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin