Frisse rode koolsalade met knapperige kikkererwten ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
473 kcal
430 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Rode kool is een van de oudste koolsoorten. De kool is stevig, rond en heeft dieppaarse, glanzende bladeren, die stevig en knapperig aanvoelen. De paarse kleur van rode kool komt door een natuurlijke kleurstof. Rode kool behoudt zijn mooie kleur beter wanneer bij het koken citroensap of azijn aan het water wordt toegevoegd.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 0.5 st Rode kool Herkomst: de Lepelaar
- 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflook Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 50 g Volle kwark Herkomst: Weerribben
- 20 g Zonnebloempitten Herkomst: Your Organic Nature
- 1 ml Mayonaise Herkomst: Tons Mosterd
- 1 el Citroensap
- 1 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak de kikkererwten op een laag vuur bruin en krokant in 15 minuten. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
- Was de rode kool en snijd of schaaf heel fijn. Was of schil de wortel en rasp grof. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Meng de kwark, mayonaise, knoflook en citroensap. Breng verder op smaak met zout en (chili)peper. Meng in een kom de rode kool, wortel, ui en schep de dressing erdoor.
- Serveer de salade in een mooie schaal en strooi de kikkererwten en zonnebloempitten erover.
TIP
Als je rauwe rode kool te hard vindt, dan kan je de rode kool blancheren. Leg de rode kool in kokend water voor 2-4 minuten en vervolgens in een ijsbad. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente + 241%
Vitaliteit + 30%
CO2 eq -50%
Water -30%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie473 kcal
Koolhydraten34 g
Suiker15 g
Vet26 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit17 g
Vezels20 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Peulvruchten


