Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de parelcouscous in 10 minuten gaat. Giet het water af en zet opzij zodat de parelcouscous een beetje kan afkoelen.
Schrap of schil de wortels en snijd in stukjes of plakjes. Was de spinazie in een zeef onder de kraan, verwijder eventueel de harde nerven en scheur of snijd de spinazie kleiner.
Verhit olie in een bakpan en bak de wortel 10 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Pel de snipper de sjalot en knoflook. Hak de munt grof. Doe de yoghurt, sjalot, knoflook, de heft van de munt (verbrokkelde?) feta in een kom en knijp de citroen erboven uit. Breng verder op smaak met zout en peper.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar en garneer met de overgebleven munt.
TIPOok lekker voor de lunch als salade.
II
Vandaag maken we een frisse maaltijd salade van van parelcouscous. Het heet couscous maar het lijkt meer op kleine bolletjes-pasta. Het lijkt een beetje op kleine parels. In Jordanië, Libanon, Palestina en Israël staat het vaak op het menu. Parelcouscous heeft een zachte en volle smaak. Met deze frisse salade met citroen en yoghurt voel je de lente!