Breng water met een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
Was ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Pel en snipper de ui heel klein. Was de tomaat en snijd klein. Was de bosui en snijd in dunne ringen. Snijd de munt fijn.
Verhit olie in een bakpan en bak de rode linzenburgers op een middelhoog circa 5 minuten.
Hak de walnoten grof. Meng de couscous met de paprika, tomaat, bosui, munt en walnoten. Hussel alles door elkaar en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.
Serveer de couscoussalade met de vegetarische burgers ernaast.
TIPOok erg lekker met stukjes appel of rozijnen.
II
Couscous is een typisch Marokkaans product, gemaakt van tarwe. Tarwe is rijk aan zetmeel, hierdoor levert het veel energie. Daarnaast bevat tarwe veel vezels, vitamine B5 en E. Ook bevat het verschillende mineralen, zoals magnesium en koper. Je kunt couscous koud of warm eten en vrijwel alle groenten zijn er lekker bij. Je kunt desgewenst de groenten niet rauw eten, maar kort roerbakken en door de couscous scheppen.