Franse uiensoep en pan-toast met gruyere en tomaat
3,8
689 kcal
325 g groente

Deze uiensoep vind je in Frankrijk vaak op het menu. Erbij kleine pan-toasts met overheerlijke Gruyere. Dit kaasje is vernoemd naar het stadje Gruyères in het westen van Zwitserland. De melk is afkomstig van koeien die in de zomer vers gras en wilde kruiden grazen. Gruyère is uitstekend geschikt voor op brood, in tosti's en voor het gratineren van uiensoep.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de uien en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Bereid de bouillon. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en tijm 3-4 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak nogmaals 2-3 minuten mee. Schep de tomatenpuree, boter en bloem erbij en roer alles goed om. Schenk de bouillon erbij en laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Snijd intussen het stokbrood in plakjes. Was de tomaat en snijd in plakjes. Rasp de gruyere of snijd in plakjes.
- Verwarm olie in bakpan (met deksel), bak de broodjes even aan. Draai de broodjes om en verdeel de plakjes tomaat, en gruyere erover. Bak afgedekt tot de gruyere gesmolten is en de buitenkant een beetje krokant.
- Serveer de uiensoep met de pan-toast erin of ernaast.
TIP
In Frankrijk leggen ze het gesneden stokbrood in de soep en gratineren (in de oven) dan de gruyere bovenop het brood. Ook erg lekker om te proberen! Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 4 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 250 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
- 35 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
- 1 st Meergranen stokbroodjeHerkomst: Van der Westen
- 200 g TrostomatenHerkomst: Noordkoek
- 75 g GruyereHerkomst: Cheesepack (let op: dierlijk stremsel)
- 500 ml Groentebouillon
- 3 el Olijfolie en boter
- 2 tl Tijm
- 1 el Bloem
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente + 158%
Vitaliteit + 28%
CO2 eq -47%
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Variatie, Vegetarisch, Lekker snel, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie689 kcal
Koolhydraten55 g
Suiker10 g
Vet39 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit25 g
Vezels10 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Tarwe
Gluten