Verwarm de oven voor op 200 ºC en bak de desembol in 10-12 minuten af.
Pel en snipper de knoflook. Ris de blaadjes van de rozemarijn takjes en snijd klein. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan. Verbrokkel de geitenkaas.
Doe de bonen, knoflook, geitenkaas, olijfolie, azijn, honing en mosterd in de blender of keukenmachine. Draai op hoge snelheid tot een romig glad mengsel. Voeg eventueel water of melk toe, tot je de substantie hebt van een dikke kaassaus. Voeg de fijngehakte rozemarijn toe. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Verwarm het bonen-kaasmengsel in een steelpan die je ook op tafel kunt zetten.
Was de wortel en snijd in staafjes of plakken. Was de paksoi, verwijder de onderkant zodat de stengels loskomen. Snijd de stengels eventueel doormidden. Snijd het desembroodje in plakken en leg alles op een schaal.
Serveer de fondue met de groenten en het brood.
TIPJe kunt de groenten rauw serveren, maar je kunt ze ook kort blancheren of roosteren in de oven.
II
Fondue is een chique Frans woord voor 'smelten'. De meest bekende vorm van fondue is een kaasfondue waarbij je verschillende soorten kaas kunt laten smelten. Vandaag maken we een heerlijke fondue van bonen en geitenkaas. Hij is fluweelzacht van structuur en ideaal om eventuele restjes groenten uit je koelkast weg te werken.