Foe Yong Hai met rijst in pittige tomatensaus

3,9
Gemiddelde van 33 reviews
791 kcal
290 g groente
Foe Yong Hai met rijst

Dit gerecht is een echte klassieker als je graag Chinees eet. Als je eenmaal weet hoe eenvoudig je groenten in een zoetzure saus zelf kunt maken, wil je nooit meer anders. De meeste ingrediënten zijn lokaal en van het seizoen en je maakt deze Foe Yong Hai in ongeveer een half uur klaar. Het meeste werk gaat zitten in het snijden van de groenten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en laat afgedekt nagaren.
  2. Was of schil de wortel en rasp grof. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de verse gember en rasp fijn.
  3. Klop de eieren los in een kom en schep de prei en wortelrasp erdoor. Verhit olie in een bakpan en schenk het eimengsel erin (maak je dit gerecht voor meerdere personen klaar, dan is het handig om twee pannen te gebruiken). Zet het vuur laag en laat de omelet afgedekt, in ongeveer 15 minuten stollen. Het is prima om af en toe te roeren zodat je grote stukken krijgt. Draai eventueel halverwege de omelet voorzichtig om.
  4. Voor de saus: verhit olie in een bakpan en fruit de ui, knoflook, rode peper naar smaak en gember 2 minuten op een laag vuur. Doe de tomatenblokjes erbij samen met de azijn en sojasaus en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de kool 3-5 minuten op een hoog vuur. Maak op smaak met boter en citroen-kerriepoeder.
  6. Schenk de zoetzure saus in een schaal en leg de omelet(stukken) erop. Serveer met de rijst, gewokte kool en garneer ten slotte met de pinda's.
TIP
Lekker om zelf eens te chilisaus te maken: snijd de rode peper en hak deze samen met een beetje gember en knoflook fijn. Breng een beetje honing en azijn met water aan de kook en voeg de chilipasta toe, zet het vuur uit.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Ecopark
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 4 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
  • 200 g Gesneden spitskoolHerkomst: de Lepelaar
  • 2 tl Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
  • 25 g Pinda'sHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie en boter
  • 2 el (Rijst)azijn
  • 2 el Sojasaus

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente+ 130%
vita-score
Vitaliteit+ 71%
co2-reduction-score
CO2eq -49%
water-reduction-score
Water+ 115%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGezinEiwitrijkGlutenvrijVariatieSeizoenVegetarischLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie791 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker23 g
Vet34 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit29 g
Vezels14 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Ei
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten