Flammkuchen wintereditie met boerenkool, spruitjes en wortelpeterselie
4,4
826 kcal
300 g groente
Als je denkt aan wintergroenten denk je aan boerenkool en spruitjes. Maar heb je ook wel eens gehoord van wortelpeterselie? Wij zijn er dol op, want deze groente is heel veelzijdig en lekker. Qua uiterlijk lijkt hij wel wat op pastinaak, maar qua smaak zeker niet. Het blad van wortelpeterselie kan op dezelfde manier worden gebruikt als peterselie, vandaar de naam.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Flammkuchen Herkomst: Flammkuchen.nl
- 200 g Spruitjes Herkomst: Bruinsma
- 200 g Wortelpeterselie Herkomst: Arenosa
- 200 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 90 g Papaya-curry spread Herkomst: Your organic nature
- 25 g Pijnboompitjes Herkomst: IDorganics
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Leg het flammkuchen deeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten in de hete oven. Haal het deeg uit de oven en leg opzij.
- Maak intussen de spruitjes schoon en snijd in plakjes. Schil de wortelpeterselie en snijd in kleine dobbelsteentjes. Verhit olie in een bakpan en bak de spruitjes en wortelpeterselie al omscheppend in 5 minuten beetgaar. Kruid met peper en zout.
- Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd of scheur klein. Doe de boerenkool in een kom, besprenkel met olie en kruid met zout en peper. Masseer enkele minuten met je handen. Op deze manier breek je de harde vezels en verzacht je de smaak. Bak de boerenkool 2 minuten met de spruitjes en wortelpeterselie mee.
- Pel de ui en snijd in partjes of dunne ringen. Verdeel 3/4 van de papaya-curry spread over de flammkuchen en beleg met de voorgebakken groenten en ui. De rest van de papaya-curry spread verdun je met een beetje water. Alles wat niet op de flammkuchen past kun je ernaast serveren.
- Strooi de pijnboompitjes over de flammkuchen en bak nog 10 minuten in de hete oven (pas op dat de boerenkool niet verbrandt). Lepel voor het serveren de overgebleven papaya-curry spread erover.
TIP
Je kunt de gemasseerde boerenkool ook apart serveren als salade naast of op de flammkuchen.4,4
Meet hoe goed je eet
True price -42%
Groente + 138%
Vitaliteit + 51%
CO2 eq -85%
Water -72%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Lekker snel, Lactosevrij, Gezin, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie826 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker8 g
Vet39 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit25 g
Vezels15 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Gluten
Mosterd
Tarwe


