Flammkuchen pizza met pittige tomatensaus rucola en frisse koolrabi
3,9
676 kcal
300 g groente
Koolrabi is geen wortel of knol, maar een verdikking van de stengel. Rauw heeft koolrabi een pittige koolsmaak, gekookt is de smaak veel zachter. Koolrabi is meestal lichtgroen, maar kan ook paars zijn.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onder in de hete oven. Haal het deeg uit de oven en leg opzij.
- Breng een steelpan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten zacht. Niet langer, dan wordt het een puree. Giet het water af en laat goed uitlekken en uitdampen in een zeef.
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Schil de koolrabi, snijd in kleine blokjes (brunoise) en kook of blancheer de koolrabi 3-5 minuten. Giet het water af, laat goed uitlekken en breng op smaak met zout en peper.
- Pel de sjalot en snijd in halve ringen. Was de rode peper en snijd heel klein (hou je niet van pit, verwijder dan eerst de zaadlijsten). Was de tomaat, snijd in plakjes of kleine stukken en laat uitlekken in een zeef. Verhit olie in een bakpan en bak de tomatenpuree met de helft van de sjalot en de rode peper enkele minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kleingesneden tomaat toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het tomatenmengsel losjes over de flammkuchenbodems en beleg met de koolrabi, rode linzen en overgebleven sjalot. Bak nog 10 minuten in de hete oven. Was de rucola en strooi vlak voor het serveren over de flammkuchen.
TIP
Heb je rucola over? Maak er een pesto van met een scheutje olijfolie, ook heerlijk voor de volgende dag over de boterham met kaas of salade. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st FlammkuchenHerkomst: Flammkuchen.nl
- 35 g Rode linzenHerkomst: Greenage
- 1 st KoolrabiHerkomst: Biosikelia
- 3 st SjalotHerkomst: TVA Organics
- 0.5 st Rode peperHerkomst: Bioandalusi
- 2 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
- 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
- 50 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -10%
Groente+ 138%
Vitaliteit+ 24%
CO2eq -81%
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Gezin, Vegetarisch, Lactosevrij, Seizoen, Vegan, 9 maanden, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie676 kcal
Koolhydraten96 g
Suiker7 g
Vet18 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit23 g
Vezels19 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Tarwe
Gluten
Vergelijkbare recepten
759 kcal
380 g groente
Gezin, Variatie, Lekker snel, Vegetarisch, 9 maanden
773 kcal
430 g groente
9 maanden, Lactosevrij, Gezin, Glutenvrij, Vegan, Variatie, Seizoen, Vegetarisch
746 kcal
250 g groente
Gezin, Variatie, Lekker snel, Eiwitrijk
696 kcal
310 g groente
Afvallen, Seizoen, Gezin, Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Variatie
691 kcal
275 g groente
Lekker snel, Vegetarisch, Variatie, Seizoen, Afvallen, Vegan, 9 maanden
614 kcal
240 g groente
Lactosevrij, Gezin, Eiwitrijk, Variatie, Specials, Afvallen, Seizoen, 9 maanden
635 kcal
360 g groente
Glutenvrij, Seizoen, Afvallen, Lactosevrij, Eiwitrijk, Specials, Variatie, Gezin
680 kcal
350 g groente
Gezin, Lekker snel, Afvallen, Vegetarisch, Variatie, Seizoen, Specials, 9 maanden