Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-4 minuten onderin de hete oven. Haal het deeg uit de oven en zet opzij.
Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snipper een deel van de ui voor door de salade. Laat de zuurkool heel goed uitlekken in een zeef.
Meng de crème fraîche met een klein scheutje mosterd-dille dressing en besmeer de flammkuchenbodems ermee. Beleg met zuurkool, ui ringen en strooi de kaas erover. Bak de flammkuchen 10-15 minuten in de oven.
Spoel intussen de spinazie, laat goed uitlekken en meng met de gesnipperde ui. Besprenkel met mosterd-dille dressing. Serveer de flammkuchen met de frisse spinazie salade ernaast.
TIPJe kunt de flammkuchen eventueel ook beleggen met wat klein gesneden appel of rozijnen.
II
Vandaag een heerlijke winterse flammkuchen (of 'tarte flambée') op het menu. Een flammkuchen vindt zijn oorsprong in de Elzas. Klassiek wordt 'ie gegeten met crème fraîche, ui, spekjes en kaas. Vandaag maken we een vegetarische variant met zuurkool en kaas en een heerlijke spinazie salade ernaast.