Flammkuchen met zuurkool en kaas spinazie salade en dille dressing
4,2
821 kcal
240 g groente
Vandaag een heerlijke flammkuchen (of 'tarte flambée') op het menu voor gure dagen. Een flammkuchen vindt zijn oorsprong in de Elzas. Klassiek wordt 'ie gegeten met crème fraîche, ui, spekjes en kaas. Vandaag maken we een vegetarische variant met zuurkool en kaas en een heerlijke spinazie salade ernaast.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Flammkuchen Herkomst: Flammkuchen.nl
- 3 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Zuurkool Herkomst: Kramer
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 100 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 100 g Baby Spinazie Herkomst: Udea Snijderij
- 2 el Olie
- 1 el Azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-4 minuten onderin de hete oven. Haal het deeg uit de oven en leg opzij.
- Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snipper een deel van de ui voor door de salade. Laat de zuurkool heel goed uitlekken in een zeef (spoel eventueel). Hak de dille en meng de helft met olie, azijn en zout en peper naar smaak.
- Meng de crème fraîche met een klein scheutje dille dressing en besmeer de flammkuchenbodems ermee. Beleg met zuurkool, ui ringen en strooi de kaas erover. Bak de flammkuchen 10-15 minuten in de oven.
- Spoel intussen de spinazie, laat goed uitlekken en meng met de gesnipperde ui. Besprenkel met dille dressing. Serveer de flammkuchen met de frisse spinazie salade ernaast.
TIP
Je kunt de flammkuchen eventueel ook beleggen met wat klein gesneden appel of rozijnen.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -36%
Groente + 90%
Vitaliteit + 50%
CO2 eq -42%
Water -75%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Gezin, Seizoen, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie821 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker7 g
Vet43 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit25 g
Vezels11 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Lactose
Melk
Gluten


