Flammkuchen met venkel zoete aardappel en vegan kaas
Nog geen reviews
768 kcal
300 g groente
Zoete aardappel is het meest gegeten gewas in de wereld en daarmee ook een van de oudste soorten groente. Ook al doet de naam anders vermoeden, de zoete aardappel is helemaal niet verwant aan de klassieke aardappel, het is namelijk een knolgewas! Vergeleken met de klassieke aardappel, bevat de zoete aardappel meer vezels en een lagere glycemische index. Hierdoor stijgt je bloedsuiker minder snel. 'In samenwerking met Lisa Steltenpool'

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
- 400 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
- 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 75 g Vegan geraspte kaas Herkomst: Vegan deli
- 2 tl Tijm Herkomst: Organic Flavour Company
- 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven.
- Was of schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukken. Was de venkel, verwijder de harde kern en het groen (bewaar voor garnering) en snijd in hele dunne plakjes.
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de zoete aardappel en venkel in 10 minuten beetgaar en giet het water af. Schep de venkel eruit en leg apart. Prak of stamp de zoete aardappels met een beetje kookvocht grof en kruimelig en besprenkel met olijfolie.
- Beleg het flammkuchendeeg met de gestampte zoete aardappel en daar bovenop de venkel. Druppel olijfolie erover en bestrooi met de vegan geraspte kaas en tijm. Bak nog 10-15 minuten bovenin de hete oven.
- Hak de cashewnoten grof en strooi vlak voor het serveren over de flammkuchen. Garneer met wat venkelgroen.
TIP
Ook lekker met pijnboompitjes en verse basilicum. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 138%
Vitaliteit + 37%
CO2 eq -70%
Water -64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Vegetarisch, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie768 kcal
Koolhydraten103 g
Suiker15 g
Vet30 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit15 g
Vezels12 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Noten
Mais
Tarwe
Gluten


