Flammkuchen met vegan roomkaas

Flammkuchen met vegan roomkaas en zoete aardappel frietjes

| 782 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
Tarwe
Noten
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 50 g Charly's Spices & OnionsHerkomst: charly's all is fair
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 2 st Flammkuchendeeg
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 2 el Paprikapoeder
  • 2 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente275 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq423 g
water-reduction-scoreWater88,7 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frietjes. Meng de frietjes in een kom met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (let op dat ze niet verbranden, want de oven staat hoog).
  3. Bak het flammkuchendeeg circa 5 minuten onder in de oven bij de zoete aardappel frietjes tot het deeg lichtbruin kleurt.
  4. Verhit intussen olie in een bakpan. Snijd de prei in dunne ringen, was in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Roerbak de prei 2 minuten op een middelhoog vuur.
  5. Klop de Charly's Spices & Onions los met een beetje water en bestrijk het voorgebakken flammkuchendeeg ermee. Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen. Verdeel de prei en ui over de flammkuchen en besprenkel met olijfolie. Bak de flammkuchen circa 10 minuten boven in de hete oven.
  6. Serveer de flammkuchen met de zoete aardappelfrietjes ernaast.
TIPWeek de zoete aardappelfrieten voor het bakken eerst 30 minuten in een kom met koud water en droog ze daarna heel grondig. Hussel de frieten daarna in plastic zak met een eetlepel maïzena, voordat je ze over de bakplaat verdeelt. Besprenkel daarna met olie.

II

In dit recept combineren we twee van onze favoriete producten. De Flammkuchen en Charly's All is Fair vegan roomkaas, waarvan we deze week een nieuwe smaak proberen: de Spices & Onions. Deze biologische cashewspread is op basis van kruiden, ui en een beetje pit van cayenne. De spread is niet alleen heerlijk op de flammkuchen van vandaag, maar combineert ook goed met plantaardige room en een pasta. Heb je nog spread over? Deze is ook heerlijk op een toastje.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie782 kcal
Koolhydraten115 g
Suiker16 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit17 g
Vezels12 g
Zout0.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Noten
Gluten