Flammkuchen met tonijn

Flammkuchen met tonijn prei en tomaat

| 542 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Lekker snel, Variatie, Eiwitrijk, Seizoen
Tarwe
Vis
Gluten
Lactose
Melk
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 160 g TonijnHerkomst: Fish4ever
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 60 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 2 st Flammkuchendeeg
  • 2 st TomaatHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • el Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit40 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.179 g
water-reduction-scoreWater30,6 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven.
  2. Pel de ui en snijd in ringen. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd daarna klein. Zo blijven de vitamines beter behouden. Laat de prei heel goed uitlekken. Was de tomaat en snijd klein. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
  3. Bestrijk het voorgebakken flammkuchendeeg met de crème fraîche en beleg met de prei, ui, tomaat en tonijn. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Bak de flammkuchen nog 10-15 minuten in de hete oven.
  4. Besprenkel vlak voor het serveren met olijfolie extra vierge.
TIPJe kunt de prei eerst ook een paar minuten in een bakpan stoven, zodat de prei iets zachter wordt.

II

Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Het traditionele recept bevat een bodem van dun brooddeeg dat met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. Vandaag combineren we de crème fraîche met tonijn, prei en tomaat.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie542 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker11 g
Vet19 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit29 g
Vezels9 g
Zout0.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Vis
Gluten
Lactose
Melk
Paprika